Hem / News / Korsika – en reseberättelse

Korsika – en reseberättelse

Helikoptern gör ett varv runt den vindpinade bergstoppen Monte Cintu, snöklädd trots junivärmen, dyker ner i en ravin, följer dess karga klippväggar som efter ett kort ögonblick blir mjukare och täcks av en frodig grönska, skjuter fart ut över Medelhavets flera nyanser av blått, girar tillbaka till en vik, hovrar över en segelbåt som ligger för ankar i en tropisk inramning. Så stiger helikoptern igen och sveper vidare.

Jag står på en stor grusplan i Portivechjus hamn, tillsammans med några tusen till, och följer helikopterns färd över Korsika på en stor bildskärm. Om två dagar ska cykeltävlingen Tour de France börja och detta är öns reklamfilm som kommer att kablas ut över hela världen.

Som alla reklamfilmer är den förstås överdrivet vacker och väljer att inte berätta hela sanningen. Ändå känner jag hela tiden att ja, så där ser det ut på Korsika, så där osannolikt vackert är det här. Jag har snart varit en månad på ön, cyklat runt den och kört bil och kunnat konstatera att förutom några förorter till Bastöa och Aiacciu är Korsika dramatiskt storslaget vart man än vänder blicken.

Så skriver Johan Tell i sin inledning i kommande bok: Korsika-en reseberättelse som kommer ut i oktober!

korsika-130826-web

Skriv en kommentar

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

*